fbpx

Hvad betyder vaskesymbolerne? 18 forklaringer der gør din hverdag lettere

Det kan af og til være en jungle at tyde vaske anvisningerne på diverse hjemmesider. Du ender med stof der ikke holder som lovet og i værste fald bliver ødelagt. Det skal være slut !

Hvad betyder vaskesymbolerne? Alle har prøvet det mindst én gang før – du tager dit favorit tøj ud fra vaskemaskinen, for kun at finde ud af, at det er krympet. Hvis du ikke har helt styr på de forskellige vaske og tørre anvisninger der følger med, når du køber dig et nyt stykke tøj eller stof, er du ikke alene. Læs med og find ud af hvad vaskesymbolerne betyder for dig og dit stof.

Hvad betyder vaske anvisningerne

Vaskesymboler: lær om de basale vaskesymboler

Vaskesymbolet: Gengivet som en balje fyldt <>med vand. Vaskesymbolet viser hvilken temparatur du skal vaske stoffet på.

En prik = 30 °C

To prikker = 40 °C

Tre prikker = 50 °C

Fire prikker = 60 °C

Fem prikker = 70 °C

Seks prikker = 95 °C

kjøpeviagraonline.com
 • Permanent pres: Symbolet for permanent pres har én linje under standard vaskesymbolet. Stof med permanent pres, er blevet behandlet med kemikalier, for at sikre at stoffet ikke krøller og beholder dets originale fom.
 • Skånsom vask: Symbolet for skånsom vask har to linjer under standard vaskesymbolet. Stof eller tøj hvor dette symbol er angivet, skal vasket skånsomt og er somregel uld, silke, lycra eller lign.
 • Håndvask: Symbolet for håndvask er skildret med med en hånd i toppen af standarvask symbolet. Hvis vaskeanvisningen viser dette symbol må stofft/tøjet ikke vasket i vaskemaskinen, kun i hånden. Du kan istedet vaske tøjet i en balje eller i håndvasken. Sørg også for at vaskemiddelet du bruger er beregnet til håndvask. Vaskemiddelet er blevet specielt udviklet til fint tøj og så er det heller ikke skadeligt for dine hænder.
 • Vask ikke: Ved symbolet for “vask ikke” anbefales det, at materialet ikke vaskes i vaskemaskinen overhovedet. Dét skal deriomd en tur forbi et renseri, der klarer opgaven for dig.

Blegemiddels anvisning

Det næste symbol på anvisnignerne er trekanterne, der angiver om der er brug for et specielt blegemiddel.

 • Blegemiddel: En trekant uden andre former betyer at alle typer blegemiddel må anvendes, når der er brug for det.
 • Kun blegemiddel uden klorin: En trekant med diagonale linjer betdyer, at der kun må anvendes blegemiddel uden klorin. Tjek om dit blegemiddel indeholder klorin før du gør brug af det.
 • Anvend ikke blegemiddel: En trekant med et kryds betyder, at der ikke må anvendes blegemiddel af nogen type.


Hvad betyder tørretumbler symbolerne?

 • Tørretumbling: Det normale tørretumbler symbol består en firkant med en cirkel indeni. Ligesom med anvisningen for vaskning, gælder det samme med prikker indeni symbolet. Det angiver hvilke varmeindstillinger dermå bruges til at tørre materialet. Tre prikker betyder at du kan tørre tøjet på høj varme, to prikker betyder medium og 1 prik betyder lav.
 • Tørretumble ikke: når du ser tørretumbling symbolet med et kryds, betyder det at materialet ikke må tørretumbles. Lad i stedet stoffet/tøjet lufttørre på et stativ eller ude på en tørresnor.
 • Tørretumbling, permanent pres: Ligesom før gælder det her at med én linje under symbolet skal der anvendes en “permanent pres” indstilling, når materialet skal tørretumbles.
 • Tørretumbling, skånsom indstilling: To linjer under tørretumbler symbolet, betyder at der skal anvendes en indstilling til at tørre stoffet/tøjet skånsomt

Hvad betyder stryge symbolerne?

 • Strygejern: For at gøre det hele lettere (for en gangs skyld) er stryge anvisningerne symboliseret med et strygejern.

Strygejerns symbolet anvender også det samme system som med de andre symboler, hvor prikkerne viser hvor meget varme der må anvendes.

 • Strygejern med tre prikker: Viser at materialet må stryges ved høj varme
 • Strygejern med to prikker: Viser at materialet må stryges ved medium varme
 • Strygejern med én prik: Viser at materialet må stryges ved lav varme

Hvad betyder renserisymbolerne?

 • Kemisk rensning / renseri: symbolet for kemisk rensning er angivet med en cirkel
 • Anvend ikke kemisk rensning: symbolet der betyder du ikke må sende materialet til kemisk rensning, på et renseri, består af en cirkel hvor der er kryds over.
 • Må kun renses ved kemisk rensning / på et renseri: symbolet med en cirkel og et “P” i midten, betyder at stoffet/tøjet kun må renses på et renseri, eller ved kemisk rensning.
 • Normal kemisk rensning: dette symbol består af en cirkel med et “F” i midten og betyer at dét må renses ved normal kemisk rensning.

Det var dét ! Nu skulle du gerne vide lidt mere om hvad vaskesymbolerne betyder. Hvis du blot følger disse anvisninger vil dit favorit tøj/stof aldrig krympe eller blive misfarvet igen.

Her på Jeanettemai, kan du altid finde vaskeanvisningerne ved hvert enkelt stykke stof. Der er forskellige anvisninger ved hvert kvalitet, og det betyder meget for holdbarheden og udseendet, hvordan stoffet bliver behandlet.

Leonelli123

Leonelli123

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

0