fbpx

Hvilken materialer skal jeg bruge til mit hjemmelavede mundbind?

Stof til mundbind kan fåes i mange forskellige kvaliteter, farver og mønstre. Bliv klogere ved at læse med her

Stof til mundbind kan fåes i mange forskellige kvaliteter, farver og mønstre. Vi har dog siden lanceringen af vores antibakterielle poplin fået mange henvendelser omkring stoffet og vi forstår godt jeres nysgerrighed. Vi har derfor samlet en del af jeres spørgsmål og besvaret dem, så godt vi kan.

Du kan i denne artikel / guide finde svar på:

Hvilke materialer er bedst til hjemmelavede mundbind?

De 3 vigtigste komponenter til dit mundbind: 

  1. Vi har et bredt udvalg af almindelig bomuldslærred og poplin, der egner sig godt til enten yder eller inderside, på din maske.

Som noget helt nyt har vi fået antibakterielt poplin, i vores sortiment. Det betyder altså at stoffet egner sig endnu bedre til din maske. Stoffet er dog ikke kun antibakterielt, men også vandafvisende, hvilket er en vigtig faktor, ved genanvendelige mundbind / masker.

Vores poplin er derudover tætvævet med en thread count på næsten 600.

Som altid er stoffet oekotex-certificeret, så du stadig ikke behøver at gå på kompromis med kvaliteten.

2. Vi har elastik i 5 mm der er ideelt at bruge. Elastikken kan vælges i enten sort eller hvid. Det er vigtig at vælge en elastik der er ikke er alt for stram, da det vil komme til at genere dine øre, i længden. Elastikken er derudover nem at arbejde med og er meget billig.

3.  Som mellemfoer kan vi anbefale VLIESELINE ILC 151 MASK, der er specielt udviklet til lige netop dette formål. Det er dog vigtigt at understrege det ikke er godkendt til medicinsk brug.

Hvad er antibakterielt stof?

Antibakterielt stof bliver produceret på en del forskellige måder. Garnet kan behandles inden dét bliver vævet eller strikket, eller det færdige produkt kan behandles efterfølgende – fælles for dem, er dog at de forhindre bakterier i at formere sig.

Vores antibakterielle stof er blevet behandlet med titaniumdioxid og sølv chlorid, hvilket har vist sig, ikke at have nogle sundhedskadelige effekter. Sølv chlorid har vist sig, i meget tidlige studier, at have en positiv effekt på nedbrydning af virus. Det er dog ikke godkendt som beskyttelse mod COVID-19 og kan derfor ikke erstatte almindelig hygiejne og vask.

Vi har for en sikkerheds skyld valgt at anbefale stoffet som det yderste lag.

Læs mere om titaniumdioxid

Hvordan virker antibakterielt stof?

Herunder kan du se et eksempel på hvordan bakterierne formerer sig. Bakterierne er indsamlet i en sok, med og uden -antibakterielle egenskaber. Vores antibakterielle poplin har gennemgået en række test og er blevet godkendt efter følgende standarder:

  • EN ISO 20743:2014 ( Determination of antibacterial activity of textiles products)
  • EN ISO 4920:2012 – ( Determination of resistance to surface wetting )

Kan jeg bruge antibakterielt stof til mundbind?

Stoffet kan sagtens bruges til mundbind, ligesom helt almindet bomuldslærred. Dét kan vaskes ved 60 C° og stoffet bibeholder sine vandafvisende og antibakterielle egenskaber efter mange gange i vask. Vi synes derfor at dét er ideelt at bruge til dit genanvendelige mundbind.

Hvordan / hvor anbefaler i at bruge det antibakterielle stof?

Vi kan ikke anbefale noget ud fra et medicinsk og sunhedsfagligt synspunkt, da vi ikke er uddannede indenfor dette felt. Vi kan dog alligevel fortælle hvordan vi har gjort og hvilken måde vi synes der fungerer bedst, med vores ekspertise indenfor syning.

Måden vi har gjort det på er at sætte det antibakterielle stof udvendigt, da stoffet er vandafvisende og derfor ideelt til dette. Som mellemfoer bruger vi Vlieseline ILC 151 mask, der også kan vaskes ved 60 C°. Indvendigt bruger vi ganske almindeligt poplin. Det skal dog gerne være absorberende, hvilket kunne være ensfarvet bomulds poplin, der er Økotex certificeret.

Vi har lavet vores mundbind ud fra anbefalingerne fra WHO om hvorledes mundbindet, skal sættes sammen: link til WHO

Hvilket stof til mundbind kan ellers bruges?

I teorien kan du bruge næsten alt stof til dit mundbind, men stoffet skal selvfølgelig være tyndt og åndbart. Samtidig er er det et stort plus hvis dét er tætvævet, så der kommer så lidt bakterier igennem som muligt. Vores forslag er at kigge vores lærred og poplin igennem. Begge typer er selvfølgelig Økotex-certificeret.

Hvor finder jeg mønsteret til mundbind?

Vi har samlet en række links så du slipper for selv at søge efter dem:

Til den øvede:

Til begynderen:

Disse links er anbefalet af sundhedsmyndigheder i forbindelse med at sy sit eget mundbind

Er stoffet testet mod corona?

Ingen af de anbefalede komponenter er testet i medicinsk øjemed. De kan derfor ikke bevises at virke medicinsk. Vi synes dog at de er et godt supplement og en fantastisk mulighed for at sætte sit eget præg, på en lidt kaotisk tid, hvor alt er lidt anderledes.

Slip derfor kreativiteten løs og lav dit eget mundbind på mindre en 15 minutter.

OBS: hverken stoffet eller filteret er CE godkendt, af de danske myndigheder, til mundbind. God hygiejne og vaskning af mundbind kan derfor ikke erstattes med brug af antibakterielt stof.
Leonelli123

Leonelli123

Skriv en kommentar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

0