Hvad betyder vaskesymbolerne? 18 forklaringer der gør din hverdag lettere Efterlad en kommentar

Hvad betyder vaskesymbolerne? Alle har prøvet det mindst én gang før – du tager dit favorit tøj ud fra vaskemaskinen, for kun at finde ud af, at det er krympet. Hvis du ikke har helt styr på de forskellige vaske og tørre anvisninger der følger med, når du køber dig et nyt stykke tøj eller stof, er du ikke alene. Læs med og find ud af hvad vaskesymbolerne betyder for dig og dit stof.

Vaskesymbolet gengivet som en balje fyldt med vand

Vaskesymbolet viser hvilken temperatur du skal vaske stoffet på.

En prik = 30 °C |

To prikker = 40 °C |

Tre prikker = 50 °C |

Fire prikker = 60 °C

Permanent pres:

Permanent pres: Symbolet for permanent pres har én linje under standard vaskesymbolet. Stof med permanent pres, er blevet behandlet med kemikalier, for at sikre at stoffet ikke krøller og beholder dets originale form.

Vask ved 30 grader

Skånsom vask

Symbolet for skånsom vask har to linjer under standard vaskesymbolet. Stof eller tøj hvor dette symbol er angivet, skal vasket skånsomt og er somregel uld, silke, lycra eller lign

Håndvask

Symbolet for håndvask er skildret med med en hånd i toppen af standarvask symbolet. Hvis vaskeanvisningen viser dette symbol, må stoffet / tøjet ikke vaskek i vaskemaskinen. Du kan i stedet vaske tøjet i en balje eller i håndvasken. Sørg også for, at vaskemiddelet du bruger er beregnet til håndvask.

Håndvask

Vask ikke

Ved symbolet for “vask ikke” anbefales det, at materialet ikke vaskes i vaskemaskinen overhovedet. Dét skal deriomd en tur forbi et renseri, der klarer opgaven for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *