Hvad er french terry? Efterlad en kommentar

Du har måske set eller hørt begrebet mange steder, men har ikke tænkt nærmere over hvad det betyder, måske endda været for flov til at spørge andre. Der er ikke længere grund til bekymring. Jeg vil i denne artikel forklare dig lidt om hvad ordet dækker over og hvad du kan bruge det til.

Mange af vores kunder spørge os derfor ofte om hvad french terry betyder og hvordan det kan avnendes. Og det er altså ikke uden grund, da det nemt skaber forvirring, da mange forbinder udtrykket med strikkemetoden “Terry”, der er mest kendt for sin brug i håndklæder.

French Terry består kort sagt af to forskellige ting. Stoffet som er isoli og som er den overornede kategori og strikkemetoden “terry løkker”deraf ordet terry. Løkkerne sidder på bagsiden af stoffet, mens ovefladen er glat og består af isoli. Stoffet er ideelt til sweatshirts, joggingbukser og lignende, da det har en god absorberingsevne, samtidig med at det holder dig tør.

Terry løkker – bagsiden på stoffet

Derudover kan French Terry også fås i en variation hvor bagsiden er børstet. Det betyder at fibrende er kartet fra hinanden, så man får en blød fornemelse på bagsiden.

Hvis du nu sidder tilbage og tænker hvad er isoli? så kommer der her et par fakta:

  • Rundstrikket glat stof af tre garnsystemer, hvoraf det ene er indstrikket som forgarn på bagsiden
  • Har en en blød overflade hvilket gør det ideelt som afslapningstøj

Isoli er også den danske betegnelse for “jogging” og den danske ordbog beskriver da også stoffet som joggingstof. Det giver derfor meget god mening at French Terry er blevet specielt udviklet til joggingtøj, hvoraf alle stoffets gode egenskaber kommer.

Opsummering

  • French Terry er en blanding af Isoli og strikkemetoden “terry” som kendes fra håndeklæder.
  • French Terry findes i to variationer: Børstet, altså med en blød bagside og én der ikke er børstet.
  • Isoli er den overordnede betegnelse
  • Er perfekt til Joggintøj

4 gode grunde til at vælge French Terry

  1. Super komfortabelt – De bløde lag af garn, på indersiden af af stoffet, føles blødt og behageligt imod huden
  2. Lavet til at holde dig varm og tør – fragter sved fra din krop og ud i stoffet, samtidig med at den holdes tør. Bomulds tråde kan absorbere sin vægt 27 gange !
  3. Fleksibelt – French Terry har den perfekte mængde af stræk til at kunne avendes til f.eks. yoga, træning eller til bare at slænge sig på sofaen.
  4. Godt hvis du skal have andet udover – stoffet er tungere end en t-shirt, men lettere end en almindelig sweatshirt, hvilket gør det ideelt at bruge året rundt.

Har du fået lyst til at kaste dig ud i et projekt med French Terry? Så har vi her på jeanettemai et bredt udvalg.

Vores udvalg af French Terry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *