Vandafvisende OXFORD 600D stof Efterlad en kommentar

Det tekniske stof med uanede anvendelsesmuligheder


Det vandafvisende polyester stof, der er exceptionelt slidstærkt og holdbart, er blevet et foretrukket valg blandt mange, grundet de uendelige anvendelsesmuligheder.

For en komplet forståelse for Oxford 600D stoffet, er der en række begreber der er nødvendige at kende. Herunder finder du en lille uddybning af de enkelte begreber.

Derudover kan du til sidst læse lidt om anvendelsesmuligheder for Oxford 600D

Hvad betyder 600D?

Det tekniske udtryk “denier” er målenenheden der bliver brugt, når stoffets tæthed skal finde. Måden dette gøres på er ved, at måle nøjagtigt hvor meget fibrene af bestemt materiale vejer, ved en længde af 9000 meter. Hvis du har 9000 meter af dette fiber og vægten er 1 gram, vil værdien altså være på 1D.

Det lyder egentligt ret skørt, men når der skal findes en pålidelig måleenhed, hjælper det at have meget af materialet. Især når polyester og nylon er så fint et materiale, som det er.

Hvorfor er stoffet så slidstærkt og holdbart?

u har måske set andre tekstiler der har et “D” efter materialet, såsom 20D, 250D Nylon eller 500D Polyester.

For at sige det kort, så beskriver dette nummer tykkelsen af fibrene. Jo tykkere et fiber er, desto stærkere og mere slidstærkt vil stoffet være.

Jeg har samlet en række eksempler, så du kan få en fornemmelse af hvor stærke materialer der bliver brugt til disse ting:

  • En regnjakke vil typisk ligge på 40-70D Nylon
  • Er telt vil typisk ligge i den lave ende og være i mellem 10-40D Nylon. 
  • Den normale rygsæk vil spænde imellem 150D – 350D

Hvad Oxford vævningen?

Oxford vævningen er egentligt bare en variation af den samme vævning der bliver brugt til lærred. Altså en helt standard vævning hvor de to ender på kæderne bliver vævet under og over. Vævningen har været brugt i mange år og er en af de mest almindelige til, når de kommer til skjorter, sengetøj og meget andet.

Hvordan har stoffet fået sine vandafvisende egenskaber?

Sådan reagere Oxford 600D stoffet på at vandsøjletryk op til 3500mm

Anvendelsesmuligheder for Vandafvisende OXFORD 600D stof


OXFORD 600D polyester stof kan med succes anvende indenfor følgende ting

Det vandtætte og slidstærke stof har vist sig at være yderst godt til strandtasker, sports takser, og rygsække og indenfor dyreverdenen. Stoffet har et utal af anvendelsesmuligheder og herunder har jeg samlet et lille udpluk:

  • Markiser (vælg mørke farver, da det forlænger holdbarheden)
  • Parasoller
  • Rygsække
  • Hundekurve
  • Covers til grill eller andet til haven
  • Hynder til havestole og lign.

Hvis du har mod på at begynde dit eget projekt, med Vandafvisende OXFORD 600D stof, har vi et bredt udvalg. Det eneste du skal gøre er at trykke på dette link: Oxford 600D

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *